Modyfikacja interfejsu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Czy jest jakiś inny sposób na modyfikację menu podręcznego niż tylko wczytanie całego zmodyfikowanego pliku *.mnu?

post-234-0-24960600-1411114042_thumb.png

Chodzi mi o przeniesienie filtrów współrzędnych .X i .Y piętro wyżej tzn żeby były na tym samym poziomie co osnapy a nie schowane w Piont Filters. W Customize Interface nie znalazłem takiej możliwości ale może źle szukałem.

Pozdrawiam

Edytowane przez perlon
Opublikowano

Witam

Taka modyfikacja wiąże się ze zmianą pliku *.mnu oraz wykasowaniem odpowiednich plików z katalogu użytkownika (%appdata%) *.mns, *.menur, *.menuc. Po ponownym uruchomieniu programu, powinno już wyświetlać się zmodyfikowane menu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zmieniłem oczywiście mnu nie kasowałem niczego, w menuload odinstalowałem zwcad.mnu i załadowałem zmienione zwcad.mnu i jest ok. Myślałem jednak, że może kopia w zakresie interfejsu do cui jest bardziej zbliżona do oryginału.

Inna sprawa.

Czy znane są może problemy z ustawianiem toolbarsów gdy pracuje się na monitorze z dużą rozdzielczością?

Chodzi o to że układając sobie w profilu klasycznym paski ikon wedle własnego upodobania poziome paski pod menu rozwijalnym układają się jak chcą. Przenoszą się samoczynnie w sposób niekontrolowany. Gdy ruszę jeden z pasków inne zmieniają czasami wiersz. Tak jakby nie dało się dopełnić pełnej szerokości ekranu paskami . Może niezbyt jasno to opisuję ale pytam czy ktoś miał problemy z rozmieszczaniem pasków ikon.

Zaobserwowałem taki objaw na dwóch stanowiskach z monitorami o poziomej rozdzielczości 1920 i większej. Na jednym ze stanowisk rozwiązaniem było przeniesienie okna zwcada na monitor o mniejszej rozdzielczości poukładanie pasków i przeniesienie z powrotem na drugi ekran. Wtedy paski pozostają tam gdzie trzeba. Wersja vernum = "2014.04.27(21135)" (read only). Na drugim stanowisku jest jeden monitor i paski żyją tak trochę swoim życiem.

Opublikowano

Witam

Ostatnia dostępna wersja ZWCAD+2014 jest z dnia 25.06.2014r. i można ją pobrać przez automatyczne aktualizacje w menu Pomoc lub wpisując checkupdate w pasku poleceń.

Proszę o sprawdzenie zachowania pasków na powyższej wersji, gdyż do tej pory chyba nikt takiego zachowania nie zgłaszał.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

No to jest jakas znowu niedoróbka bo najnowsza wersja ZWCAD+ Pro 2014 SP1 to vernum = "2014.06.25(24082)"
na którym to oparty jest też ZWCAD ARCHITECTURE SP2 ENU i Plk

- poza tym stwierdzam, na podstawie ZWCAD ARCHITECTURE SP2 czerwiec, że struktura katalogów drastycznie sie różni do wersji kwietniowej, ale już to "ogarnąłem"..inna filozofia katalogów trochę mi z bibliotekami namieszała

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano (edytowane)

Mi nie o to chodziło , tylko pytanie chodzi o zwcad+ o vernum = "2014.06.25(24082)", W/w wersję Zwcad Architectural 2014 SP2 ENG zainstalowałem ;)

Instalacje robiłem tak:

Pierw eksport profilu do pliku *.arg (na wszelki wypadek , by nie przeinstalowywać nakładek i Artisana) - okazało sie ze nie potrzeba

- odinstalowanie bez zachowania danych użytkownika (robie to CCleanerem)

- ponowna instalacja w tym samym miejscu (nakładki sie odtworzyły same po instalacji i Artisan, nie trzeba dogrywać od zera)

- dogranie własnych bibliotek w inne miejsce i działa :)

Edytowane przez Martin_S
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.