mrduck89 Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 czy tworzenie bloku polecenie: wblock musi wiązać się z nowo utworzonym obiektem do nowego pliku i dopiero można wyciągnąć atrybuty, a nie da sie w ramach tego samego rysunku stworzyc bloku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Witam Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale atrybuty można wyciągnąć z bloku przez funkcję eattext. Można też skopiować blok i go rozbić. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrduck89 Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 To wiem, chodzi mi o to, że jak tworzę blok nowy - WBLOCK - to muszę utworzyć go w nowym pliku i zapisać w odpowiednim miejscu. A ja mam pytanie czy da się utworzyc block bez tej procedury zapisaywania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Witam Blok można utworzyć od razu w rysunku przez użycie polecenia blok (lub _block). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts