Pirun Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Witam.Zauważyłem, że po przejściu systemu w stan uśpienia z włączonym ZWCAD'em, i po wybudzeniu systemu, nie jest wyświetlany zakres zaznaczania na rysunku (zielona lub niebieska ramka). Jest po prostu nie widoczny. Po restarcie jest wszystko ok.Jest to denerwujące, bo pracuję na laptopie i przy oszczędzaniu energii (praca na baterii) ekran dość szybko się "usypia". Moja wersja programu: VERNUM = "2013.09.03(15493) System - win 7 x64 HP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Witam Proszę w pierwszej kolejności zainstalować najnowszą dostępną wersję z poniższego linku: http://www.jakicad.pl/pl/najnowszy/2013/pl/ZWCAD%2B_2014 Czy po zamknięciu samego programu i ponownym uruchomieniu, problem również się pojawia? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirun Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 Po zamknięciu samego programu i ponownym uruchomieniu jest wszystko OK - do momentu ponownego wygaszenia monitora przez system. Uzywam wersj EN - czy aktualna wersja to TO:http://www.zwcad.pl/zwcad-download/viewdownload/24-zwcad-2014/62-zwcad-2014-sp1-eng.html pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Witam Tak, na podanej stronie jest do pobrania najnowsza oficjalna angielska wersja z dnia 25.10.2013r. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 (edited) najnowsza wersja nie wnosząca zmian (nawet nie wiadomo co poprawiono) to z 9-01-2014 vernum 18603 Edited January 21, 2014 by Martin_S Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Witam Ta wersja nie przeszła jeszcze naszej kontroli. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirun Posted January 22, 2014 Author Report Share Posted January 22, 2014 Witam ponownie.Sprawa wyglada tak. Zainstalowanie nowszej wersji nie rozwiązuje problemu. Jest jedno ale.... problem ten występuje na podłączonym monitorze zewnetrznym do laptopa.Kiedy okno ZWCADA jest na ekranie laptopa, po wygaszeniu i włączeniu monitora, jest wszystko OK ! Niestety mam laptopa 13cali i posiłkuje sie zewnetrzym monitorem do CAD'a.Po przesunieciu okna ZWCAD'a z 2 monitora na 1 (ekran laptopa) wyświetlanie okna się nie naprawia - pomaga tylko restart ZWCada'a. Nie pomaga ani regen ani regenall....musze zrestartować zwcada - co jest uciązliwe jak mam otawrtych kilka rysunków i musze je pozniej wszystkie otwierać od nowa. Jakies pomysły ? (poza wyłączeniem wygaszania monitorów przez system :) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Proszę spróbować nacisnąć i przytrzymać (okno ZWCAD musi być aktywne) lewy klawisz SHIFT i Windows, a następnie strzałka w lewo lub prawo.Przeniesie to okno na drugi ekran, a potem można wrócić na pierwotne okno strzałką w przeciwnym kierunku. Może to przeładuje ustawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirun Posted January 22, 2014 Author Report Share Posted January 22, 2014 Niestety ni działa przenoszenie okna na 2 monitor i z powrotem, problem dalej występuje.Na razie zmieniłem ustawienia zasilania w systemie - wyłącznie monitora na nigdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts