awarch Posted December 13, 2013 Report Posted December 13, 2013 Po wygenerowaniu osi obiektu i ich opisu oraz wymiarowania możemy wprowadzać różne modyfikacje. Więcej informacji na temat dokonywania zmian w automatycznie wygenerowanych opisach znajdą Państwo na blogu: http://forum.cad.info.pl/blog/7/entry-56-005-modyfikacja-opisu-i-wymiarowania-osi-obiektu/ Quote
toomas08 Posted March 6, 2014 Report Posted March 6, 2014 (edited) A jak zmienić styl numeracji osi (np czcionkę i wysokość czcionki) ? Edited March 6, 2014 by toomas08 Quote
awarch Posted March 7, 2014 Author Report Posted March 7, 2014 Witam serdecznie, Styl testu opisu osi można edytować korzystając z opcji Format ->Styl testu. Domyślny Styl tekstu dla opisu osi co _AXIS. Quote
MSikora Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 (edited) A ja mam pytanie czy można zmodyfikować takie obiekty jak axis label, drawing name dimension itp. Nie są to bloki, a chciałbym dopasować do standardów w mojej firmie. Chodzi mi o położenie oraz dopasowanie tekstów (np. w axis label dopasowanie tekstu jest fit - widać to po rozbiciu, czy da się to zmienić?) Edited May 28, 2014 by MSikora Quote
pawmal Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 Witam W dniu jutrzejszym zamieścimy informacje. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts