Patrykos Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Witam serdecznie i życzę najlepszego na Nowy Rok. Zgrałem testową wersję ZWCAD 2008 z Waszej strony i porównałem włączając ten sam plik w ZWCAD I AUTOCAD 2006. Niestety porównania brak, na komputerze o tych samych parametrach projekt drogi z tylko jednym podkładem TIF (mapa) w AUTOCAD 2006 chodzi bardzo płynnie, a w ZWCAD praktycznie nie chodzi :(. Zakładam, że to problemy w przetwarzaniu obrazu w programie ZWCAD, ale pytanie moje brzmi, czy są jakies łatki by Wasz program przyspieszył? Ewentualnie czy w najbliższym czasie przewidujecie korektę tego. Być moze ZWCAD wymaga duzo większych wymagan sprzętowych, ale jesli tak to o ile większych, bo boję się włączać plik z np 10 mapami tif, które we wspomnianym autocadzie chodzą bez problemów. Proszę o informację co zrobić w takim przypadku (wiem, ze mogę wyłączyć warstwę map tif, ale nie o to chodzi:)), gdyż byłbym zainteresowany zakupem. pozdrawiam patryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykos Posted December 26, 2008 Author Report Share Posted December 26, 2008 ok sorki wycofuje się, odznaczyłem opcje zgodnie z poniższym tematem i wszystko chodzi jak należy. pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdzidas Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Mam taki sam problem co Patrykos. Proszę o pomoc. Pozdr. Zdzidas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdzidas Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 OK. Już sobie poradziłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Pod tym linkiem jest opis przyśpieszenia wyświetlania obrazów rastrowych: http://forum.projektuje.net/viewtopic.php?t=83&sid=4078720defc4c4a709bb778eedb63217 Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts