wojwe Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witam, Ja ponownie ws wstawiania obrazów rastrowych. Nada ZWCAD+ 2014 wstawia odnośniki rastrowe - tu gównie chodzi o mapy w formacie tif - "jak chce". Nie czyta prawidłowo rozmiaru obrazów, tzn. niektóre prawidłowo a inne nie. Pisałem o tym na etapie ZWCAD+ 2012 i nic się nie zmieniło. Trochę szkoda, bo ogólnie silnik rastrów prezentuje się b. dobrze. Zmuszony jestem wstawiać rastry w "starej" 12-tce (chyba, że muszę obraz skalibrować to robię to w 14-tce) i tak przygotowany plik ponownie otwieram w "plusie" 2014. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 przy drukowaniu polecam wyłączenie przeźroczystości rastra (Transparency OFF) wtedy wydruk rastra jest estetyczny. Do pracy na pliku wracamy do TRANSPARENCY ON. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Witam @wojwe W przypadku obrazów tiff, faktycznie obraz wstawiany jest w skali jednostkowej. Natomiast w przypadku wstawiania obrazów jpg, problem powinien być już rozwiązany. Z tego co sprawdzałem, rozdzielczość jest prawidłowo rozpoznawana. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Witam @wojwe W przypadku obrazów tiff, faktycznie obraz wstawiany jest w skali jednostkowej. Natomiast w przypadku wstawiania obrazów jpg, problem powinien być już rozwiązany. Z tego co sprawdzałem, rozdzielczość jest prawidłowo rozpoznawana. Pozdrawiam Witam, Dziękuję za informacje. Mam pytanie, czy ZWSOFT planuje w funkcji rectang możliwość rozciągania prostokąta po długości lub wysokości za pomocą dodatkowego uchwytu w punkcie symetrii boku a w poleceniu pline dodawanie lub usuwanie wierzchołków za pomocą menu wyświetlanego po najechaniu kursorem na jeden z wierzchołków.? Tak jak to ma AUTCAD. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam Trudno powiedzieć czy taka funkcjonalność jest planowana, natomiast prześlemy taką sugestię do producenta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam Trudno powiedzieć czy taka funkcjonalność jest planowana, natomiast prześlemy taką sugestię do producenta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam, Jeszcze jedna sprawa. Czy jest planowana możliwość dołacznia PDF-ów i DGN-ów? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam Odnośnie bezpośredniego dołączania PDF-ów, to taka informacja została już przekazana. Obecnie PDF-y można wstawiać jako obiekty OLE. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam, Mam taki problem. Gdy wstawiam gotowy obiekt OLE typu PDF, JPG, to po wstawieniu widać tylko biały kwadrat lub prostokąt. Obiekty z worda, excela czy mathcada wstawiają się dobrze. Zmiana ustawień OLESTARTUP, OLEFRAME, OLEHIDE, OLEQUALITY nic nie dają. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Witam U mnie na XP, PDF wstawiony jako OLE wyświetla się dobrze. Jaki posiada Pan system operacyjny? Proszę o zrzut ekranu, przekażemy informację do producenta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Witam, Sprawdzałem na W7 32 bit i i XP. Zrzuty prześlę później. Co ciekawe w AUTOCAD 2013 LT pod XP jest taki sam efekt. Może brak mi jakiegoś składnika? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Witam, Przesyłam zrzut ekranu. Rysunek wykonany w ZWCAD, Białe pola to ten sam rysunek, wcześniej wydrukowany do PDF, wstawiony jako "Utwórz z liku i opcją "Połącz" (ten cały biały) oraz opcjami "Połącz" i "Wyświetl jako ikonę". Nie wiem co robię źle. Do obsługi PDF mam Foxit Reader. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Witam Dziękuję za zrzut. Przekażemy informację i będziemy konsultować to w przyszłym tygodniu z producentem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi