czarnula_100 Opublikowano Poniedziałek o 20:54 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:54 Mam następujący problem, wstawiam wartość field ( obrys polilini ) w tabelę , kopiuję polilinię i tabelę , rozciagam polilinię wpisuje regen i ... wartość w tabeli pozostaje ta sama w starszej wersji aktualizacja wartości działa bez problemu, nie jest to też wina konkretnego pliku, bo to samo robiłam na "czystym" i zachowuje się identycznie, Jakiś pomysł? vernum = "24.20_2025.09.18(#21295-a9cf7c3dc1b)_x64" (read only)
dmatusz3 Opublikowano Wtorek o 06:40 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 06:40 Dzień dobry, czy rozciąga Pani źródłową polilinię czy kopię polilinii? Field w skopiowanej tabeli będzie raczej odnosił się do źródłowej polilinii. Rozciąganie skopiowanej polilinii nie zmieni fieldów w tabeli.
czarnula_100 Opublikowano Wtorek o 08:55 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 08:55 (edytowane) Dzień dobry Moim zdaniem field powinien odnosić się również do kopi polilinii ( przecież to też Polilinia ) , tym bardziej że we wcześniejszej wersji to działa. W tej wersji jak kopiuję field z polilinią ale bez wstawiania jej do tabeli to aktualizacja wartości przy rozciąganiu działa ( a przecież to też kopia ! ), widzę tu niekonsekwencję i moim zdaniem jest to błąd programu Edytowane Wtorek o 08:59 przez czarnula_100
dmatusz3 Opublikowano Wtorek o 09:56 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 09:56 Tak, skopiowanie polilinii z fieldem (bez tabeli) powoduję zmianę fielda. Sprawdziłem działanie kopiowania tabeli w AutoCAD LT 2024. Zamieszczam poniżej film. ZWCAD działa identycznie jak AutoCAD. Skopiowany field w tabeli odnosi się do źródłowej polilinii.
czarnula_100 Opublikowano Wtorek o 11:37 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 11:37 (edytowane) Przepraszam za nieścisłość, pracuję na dwóch programach Zwcad i Gstarcad i rzeczywiście w poprzedniej wiadomości pomyliłam programy, ta funkcja działa nie w poprzedniej wersji Zwcada a w Gstarcadzie ! tam bez problemu wartość zapisana w tabeli aktualizuje się również w przypadku kopiowania Nagrywanie 2025-10-14 134622.mp4 Edytowane Wtorek o 11:46 przez czarnula_100
dmatusz3 Opublikowano Wtorek o 13:03 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:03 Proszę spróbować zaznaczyć tabelę i polilinie i skopiować do schowka ( CTRL+C ). Następnie proszę wkleić do rysunku poprzez CTRL + V. Kopiowanie w ten sposób będzie działo identycznie w ZWCAD i AutoCAD i będzie aktualizowało pole w tabeli. Tak to wygląda w AutoCAD A tak w ZWCAD
czarnula_100 Opublikowano 19 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Dzień dobry. Dziękuję za podpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi