lipas70 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam. Tak naprawdę dziś zacząłem testować wersję "+". Z tego co na gorąco zauważyłem, przełączanie pomiędzy layoutami działa kilkukrotnie wolniej niż w wersji 2012. Przy każdym przełączeniu pomiędzy trzeba czekać nawet 10s i więcej. W 2012 pierwsze załadowanie trwa parę sekund, a potem już bez żadnych opóźnień. Często pracuję na layoutach z racji skomplikowanych i sporych projektów i takie działanie wersji "+" totalnie mnie zniechęca. Może jest jakieś wyjaśnienie tego faktu. I jeszcze jedno. Czy znikła gdzieś funkcja (ikona) ukrycia ramki rastra ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Witam Funkcja ramki rastra jest dostępna i można ją włączyć przez wpisanie w pasku poleceń _imageframe lub w polskiej wersji językowej ramkaobr. W interfejsie wstążkowym, ikona jest dostepna w menu Wstaw. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwe Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Witam, W ZWCAD+ obecnie są dwa stany ustawienia ramki on i off. Wcześniej, w ZWCAD2012, były 3 stany 0,1,2 (wyłączona, włączona i drukowana , włączona i niedrukowana). Czy ta funkcjonalność zostanie przywrócona? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Witam Myślę, że trzy stany zostaną przywrócone, ale nie znam daty wprowadzenia. Przekażemy informację do producenta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipas70 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 No tak. Ale jakoś nikt nie zaczepia tematu wydajności przełączania się pomiędzy layoutami i w ogóle koszmarnej obecnie pracy z ich użyciem. Ramka rastrów to poboczny, mało istotny temat. Czy ten problem wydajności jest znany i czy będzie poprawiony ? Stan obecny jest nie do przyjęcia, zwłaszcza, że w starszej wersji działało super. Nawet AutoCad się przy tym wykładał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Witam Obecnie trwają prace nad szybkim przełączaniem pomiędzy arkuszami. Informacja o tym była już przekazywana do producenta. Jaką posiada Pan wersję (datę kompilacji) i czy może przesłać Pan przykładowy plik? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi