deserain Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Witam mam problem ze zbyt szybko znikającymi uchwytami(osnap/śledzenie). Ledwo najadę kursorem na interesujące miejsce, uchwyt pojawia się, lecz nie zdążam go aktywować kliknięciem myszki, a on już znika. Przez co wybieram punkt w bliskim sąsiedztwie zamiast punkt charakterystyczny. Wydaje mi się, że gdzieś była opcja długości wyświetlania uchwytów. Czy jest ktoś wstanie mi pomóc. Pozdrawiam deserain ZWcad 2008i PL 2008.08.06 (6414) Vista x32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Witam, na razie nie znalazłem zmiennej odnośnie czasu wyświetlanie uchwytu. Proszę spróbować zwiększyć nieco wartość zmiennej APERTURE . Być może rozwiąże to problem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
deserain Posted November 14, 2008 Author Report Share Posted November 14, 2008 Niestety zmiana zmiennej APERTURE nic nie daje. Nadmienię jednak, że mam ten problem ze znikaniem uchwytów tylko w jednym rysunku (22MB) utworzonym w jakimś programie do modelowania 3d i w którym przed rozbiciem były tylko obiekty PROXY. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2P Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 A ja mam ten problem w rysunkach które mają załączniki XREF. Żeby złapać np. koniec linii z załącznika trzeba się wykazać niezłym refleksem i techniką manualną... :( Bardzo to przeszkadza! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts