sth Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Witam Mam kilka pytan 1 Czy w ZWCAD 2008i mozna drukowac ze stylami po warstwach (stb) ? Pliki które mam zapisane po warstwach otwarte w ZWCAD są po kolorach. 2 Nie moge otworzyć pliku styl wydruku np. „zwcad.stb”- system (XP) nie znajduje aplikacji do otwarcia. 3 przy próbie konwertowania pliku z ctb na stb program wyrzuca komunikat "Zwcad-Color.stb does not contain a color mapping table and cannot be used to convert drawings. Select a different named print style table" Jak już skopiowalem plik z Acada to program wykonała comende „convertpstyles” ale nie ma efektu . Warstwy nadal są po kolorach Prosze o pomoc Mam wszytkie pliki (wykonane w ACAD 2005) po warstwach - ustawianie od nowa grubosci to praca na kilka dni (to sa duze projekty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Witam, W ZWCAD można drukować ze stylami STB, jednak z tego co wiem, nie można użyć stylu z Acada. Aby utworzyć styl STB, można użyć polecenia convertctb i wskazać styl CTB do konwersji, jak również utworzyć nowy. Zmiany stylu STB można wykonać tylko w ZWCADzie, w oknie drukowania. Polecenie convertpstyles przełącza tylko rysunek do pracy pomiędzy stylami STB i CTB. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sth Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Próbowałem i ze stylami z ACada i z Zwcada. Ale problem w tym ze nawet po konwersji w ZWCAd rys jest wyświetlany w menager warstw z warstwami po kolorach. Nie potrafie ustawic wyswietlania po grubosciach nawet nowego rys z szablonu. Podrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Witam, czy może Pan sprawdzić wersję programu? Proszę w linii komend wpisać polecenie vernum. Niektóre polecenia STB pojawiły się stosunkowo niedawno. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sth Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 ZWCAda mam sprzed 4 dni z waszej strony. To jest wersja 2008i eng _VERNUM = "2008.07.18(6248)" (read only) Zainstalowana na 2 laptopach zachowuje sie identycznie w tym wzgledzie Mam wersje z licencją na 1 stanowisko standard (na klucz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Wstawiłem film odnośnie zamiany stylów wydruku. http://projektuje.net/filmy/style-wydruku.html Na filmie można zobaczyć użycie komend: - convertctb :arrow: konwersja stylu CTB na STB. Polecenie wykonuje tylko konwersję stylu drukowania (chodzi o fizyczny plik na dysku). Po jej użyciu rysunek będzie dalej używał stylu CTB, jednak utworzony zostanie nowy plik z rozszerzeniem STB. - convertpstyles :arrow: zmienia styl wydruku pomiędzy STB i CTB. Inaczej mówiąc po jej użyciu będziemy mogli wybrać w oknie drukowania tylko style STB, lub tylko CTB. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi