justyha Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam, Pytanie jak w temacie. Czy ktoś wie jak szybko wyczyścić filtry? Mam ich na rysunku chyba z 300 i strasznie muli mi ZWCADA+. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam Niestety nie znam sposobu jak szybko można oczyścić rysunek z filtrów warstw. Być może uda mi się przygotować jakiś skrypt, który mógłby to zautomatyzować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyha Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 znalazłam tylko coś pod Autocada być może będzie w jakiś sposób pomocne: "Programik który usuwa filtry warstw w pół sekundy. Automatycznie go odpalam przy otwieraniu rysunku" (defun c:killlayerfilters () (if (= (getvar "program") "acad") (command "_vbastmt" "For Each ent In ThisDrawing.Layers.GetExtensionDictionary(\"ACAD_LAYERFILTERS\"): ent.Delete: Next ent" ) ) ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Dziękuję. Proszę jeszcze o informacje jaką wersję programu Pani używa. Informację tą można odczytać wpisując polecenie _vernum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyha Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 moja wersja to 2012.12.14(8707) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam Proszę wczytać załączony plik (polecenie _appload). Po poprawnym wczytaniu do ZWCADa dodane zostanie polecenie RemoveLayerFilters, które usuwa wszystkie filtry warstw. Pozdrawiam RemoveLayerFilters.zip dmatusz3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyha Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Działa! Dziekuje pięknie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi