Sami_1 Opublikowano Środa o 12:50 Zgłoś Opublikowano Środa o 12:50 Witam, w autocadzie używałem prawego przycisku myszy +ctrl jako delete... W ZWCad ustawiłem wszystko tak samo, ale działa to "na około". Zaznaczam myszką, wciskam ctrl + PPM i on dopiero odpala komendę _.erase Muszę znowu zaznaczyć i potwierdzić - strasznie to męczące. Co zmienić, żeby działało podobnie do aCad. tzn. zaznaczam coś, wciskam ctrl + PPM i to znika (bez tego dodatkowego zaznaczania). Cytuj
dmatusz3 Opublikowano Środa o 13:50 Zgłoś Opublikowano Środa o 13:50 Dzień dobry, proszę o zrzut ekranu z ustawieniem tego skrótu. Cytuj
RobS Opublikowano Czwartek o 11:13 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 11:13 Hej, Sprawdziłem twoje makro w ZWCADzie i AutoCADzie, faktycznie programy zachowują się inaczej. Próbowałem różnych opcji, niestety bez efektów. Zgłosiłem sprawę do ZWSoft'u. Cytuj
Sami_1 Opublikowano Czwartek o 11:20 Autor Zgłoś Opublikowano Czwartek o 11:20 2 minuty temu, RobS napisał: Hej, Sprawdziłem twoje makro w ZWCADzie i AutoCADzie, faktycznie programy zachowują się inaczej. Próbowałem różnych opcji, niestety bez efektów. Zgłosiłem sprawę do ZWSoft'u. Dzięki za zainteresowanie tematem! Różnica w działaniu jest tak znacząca, że w przypadku ZWCada ta opcja ułatwienia sobie pracy kompletnie traci sens. Staje się wręcz bardziej upierdliwa niż zwykłe naciśnięcie guzika po drugiej stronie klawy. Podobnie mam ze skrótem pod ctrl + F1 (mam przypisaną izolację warstw). Wszystko działa, ale gratis odpala mi okno z helpem, które trzeba za każdym razem zamknąć... Ułomny ten ZWCad... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi