Recommended Posts

Posted

Witam, w autocadzie używałem prawego przycisku myszy +ctrl jako delete... W ZWCad ustawiłem wszystko tak samo, ale działa to "na około". Zaznaczam myszką, wciskam ctrl + PPM i on dopiero odpala komendę _.erase Muszę znowu zaznaczyć i potwierdzić - strasznie to męczące. Co zmienić, żeby działało podobnie do aCad. tzn. zaznaczam coś, wciskam ctrl + PPM i to znika (bez tego dodatkowego zaznaczania).

Posted

Hej,

Sprawdziłem twoje makro w ZWCADzie i AutoCADzie, faktycznie programy zachowują się inaczej.

Próbowałem różnych opcji, niestety bez efektów. Zgłosiłem sprawę do ZWSoft'u.

Posted
2 minuty temu, RobS napisał:

Hej,

Sprawdziłem twoje makro w ZWCADzie i AutoCADzie, faktycznie programy zachowują się inaczej.

Próbowałem różnych opcji, niestety bez efektów. Zgłosiłem sprawę do ZWSoft'u.

Dzięki za zainteresowanie tematem!

Różnica w działaniu jest tak znacząca, że w przypadku ZWCada ta opcja ułatwienia sobie pracy kompletnie traci sens. Staje się wręcz bardziej upierdliwa niż zwykłe naciśnięcie guzika po drugiej stronie klawy.

Podobnie mam ze skrótem pod ctrl + F1 (mam przypisaną izolację warstw). Wszystko działa, ale gratis odpala mi okno z helpem, które trzeba za każdym razem zamknąć...

Ułomny ten ZWCad...