knap-piotr Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Witam, jak odjąć powierzchnię(model zamknięty zszyty do bryły) od innej bryły, już wykonanej jako pełny solid(bez powierzchni)? Próbuję w Kompasie i przy zapisywaniu plików z rozszerzeniem kompasa bryły otrzymanej przez zszycie powierzchni nie chce ująć jako elementu, którym odejmuję, jak zapiszę do parasolida to wywala błąd że bryła z uszkodzoną topologią... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Witam, jeśli to możliwe, to proszę o podesłanie modelu do mnie. Czy przypadkiem po operacji odjęcia, z odejmowanej bryły nie powstają 2 bryły? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knap-piotr Posted October 2, 2012 Author Report Share Posted October 2, 2012 Witam, jeśli to możliwe, to proszę o podesłanie modelu do mnie. Czy przypadkiem po operacji odjęcia, z odejmowanej bryły nie powstają 2 bryły? Pozdrawiam Witam, nie tworzy wogóle brył, nie chce odejmować. Jak odejmuję od siebie obie bryły solid(wykonywane bez użycia powierzchni, szycia) to odejmowanie idzie ok, problem pojawia sie w momencie odejmowania bryły utworzonej poprzez szycie powierzchni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Witam, poniżej zamieściłem dwa filmy: odejmowanie powierzchni od bryły odejmowanie-powierzchni-od-bryly.avi odejmowanie zszytej powierzchni (do bryły) od innej bryły odejmowanie-zszytej-bryly-od-bryly.avi Bardzo by mi pomógł Pana model. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts