knap-piotr Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Witam, jak odjąć powierzchnię(model zamknięty zszyty do bryły) od innej bryły, już wykonanej jako pełny solid(bez powierzchni)? Próbuję w Kompasie i przy zapisywaniu plików z rozszerzeniem kompasa bryły otrzymanej przez zszycie powierzchni nie chce ująć jako elementu, którym odejmuję, jak zapiszę do parasolida to wywala błąd że bryła z uszkodzoną topologią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Witam, jeśli to możliwe, to proszę o podesłanie modelu do mnie. Czy przypadkiem po operacji odjęcia, z odejmowanej bryły nie powstają 2 bryły? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knap-piotr Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Witam, jeśli to możliwe, to proszę o podesłanie modelu do mnie. Czy przypadkiem po operacji odjęcia, z odejmowanej bryły nie powstają 2 bryły? Pozdrawiam Witam, nie tworzy wogóle brył, nie chce odejmować. Jak odejmuję od siebie obie bryły solid(wykonywane bez użycia powierzchni, szycia) to odejmowanie idzie ok, problem pojawia sie w momencie odejmowania bryły utworzonej poprzez szycie powierzchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Witam, poniżej zamieściłem dwa filmy: odejmowanie powierzchni od bryły odejmowanie-powierzchni-od-bryly.avi odejmowanie zszytej powierzchni (do bryły) od innej bryły odejmowanie-zszytej-bryly-od-bryly.avi Bardzo by mi pomógł Pana model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi