dawido000 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Witam, zakupiłem zwcada i chciałem zapytać o dwie rzeczy. 1) Czy Wam działa przyciemnianie xref? Bo mi nie działa. 2) Czy też macie coś takiego że przy przesuwaniu łapką bądź zumowaniu, kursor oraz rysunek cały czas migocze? Dziękuję z góry za wypowiedzi i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 ZWCAD w obecnej wersji nie umożliwia ustawienia zaciemnienia XRefa. Problem migotania jest nam znany dla podkładów rastrowych. Zgłosiliśmy problem producentowi programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawido000 Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Miejmy nadzieję, że w wersji ZWCAD+ błędy te zostaną usunięte. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejb Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Witam wszystkich użytkowników. Podłączę się pod pytanie 2) davido000. Czy jest możliwość wyeliminowania mrugania podczas przesuwania, kopiowania itp. obiektu? Efekt mrugania (migotania) występuje nawet przy czystym pliku z narysowaną jedną kreską, niezależnie od tego, czy w rysunku są jakieś rastry czy nie. W "wiodącym" programie konkurencji wszystko działa płynnie. Mój system: windows7 32bit, procesor core2 duo, 2GB RAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Witam Jaką posiada Pan wersję programu? Nie ma jakiś dodatkowych ustawień wływających na przesuwanie np. linii. Jeśli posiada Pan wersję ZWCAD 2012, to proszę o pobranie i sprawdzenie przesuwania na ZWCAD+ 2012. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejb Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Witam, dziękuję za szybką odpowiedź. Problem pojawiał się w wersji ZWCAD 2012. Zgodnie z sugestią zainstalowałem ZWCAD 2012+ i muszę przyznać, że w wersji tej błąd ten został naprawiony - miganie wyeliminowane. (Dla pewności, że w grę nie wchodzą jakieś usterki sprzętowe/systemowe, przeprowadziłem test porównawczy ZWCADów na dwóch różnych komputerach). Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi