MarcinJ77 Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Witam! Jestem na etapie nauki Autocada w wersji Mechanical 2023. Zauważyłem, że kiedy zapisuję projekt DWG do PDF, to rysunek nie jest skalowalny – linie, cyfry są grube, kiedy powiększam widok. Na tym forum znalazłem informację, że należy w opcjach druku / zapisu do PDF zaznaczyć „Skaluj szerokość linii”. Niestety u mnie w programie tej opcji nie da się zaznaczyć. Próbowałem z różnymi ustawieniami i nadal nie mogę zaznaczyć opcji „Skaluj szerokość linii”. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj
pawmal Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Witam, Skalowanie szerokości linii jest do włączenia przy wydruku z Arkusza- tak jest w ZWCADzie. Proszę sprawdzić czy na grubość linii nie ma wpływu styl wydruku. RobS 1 Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego W AutoCAD LT przy wydruku z modelu opcja skalowania jest niedostępna. natomiast w papierze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi