Kudłaty Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Witam! Jestem początkującym użytkownikiem i mam być może trywialne pytanie: czy w ZWCADzie da się wyciągnąć linię w 3D tak żeby otrzymać cienką ścianę pionową? Pytam bo próbowałem tak zrobić w AutoCADzie i inny_cadzie i normalnie wszystko wychodzi tylko tutaj nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Można wyciągnąć linię. Funkcja wyciągania na wysokość nie pozwala na wyciąganie linii, natomiast funkcja wyciągania po ścieżce radzi sobie z tym bez problemu. Czyli należy wejść w menu Rysuj->Bryły->Przeciągnięcie po ścieżce, zaznaczyć linię, która ma być wyciągnięta i tymczasową dorysowaną linię, wzdłuż której ma być przeciągnięta początkowa linia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kudłaty Posted April 13, 2012 Author Report Share Posted April 13, 2012 Dzięki! Tylko że ta ścieżka tymczasowo narysowana musi być narysowana po środku nowo tworzonej płaszczyzny prawda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Zgadza się, ścieżka musi być na środku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts