Kudłaty Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam! Jestem początkującym użytkownikiem i mam być może trywialne pytanie: czy w ZWCADzie da się wyciągnąć linię w 3D tak żeby otrzymać cienką ścianę pionową? Pytam bo próbowałem tak zrobić w AutoCADzie i inny_cadzie i normalnie wszystko wychodzi tylko tutaj nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Można wyciągnąć linię. Funkcja wyciągania na wysokość nie pozwala na wyciąganie linii, natomiast funkcja wyciągania po ścieżce radzi sobie z tym bez problemu. Czyli należy wejść w menu Rysuj->Bryły->Przeciągnięcie po ścieżce, zaznaczyć linię, która ma być wyciągnięta i tymczasową dorysowaną linię, wzdłuż której ma być przeciągnięta początkowa linia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudłaty Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dzięki! Tylko że ta ścieżka tymczasowo narysowana musi być narysowana po środku nowo tworzonej płaszczyzny prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgadza się, ścieżka musi być na środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi