ZWCad 2025 ortofotomapa

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadłem na to sam 

nic to nie daje

Na lapku jaki bym nie wybrał format mapy w sensie strefy to się mapa ładuje. Nie cała i w innym miejscu (wiadomo strefy) ale się ładuje zawsze.

Na kompie stacjonarnym (po lewej) tylko ta mapa 3857 się ładuje inne strefy są jako puste rysunki można scrollem kręcić nawet cały dzień. Zmiana jednostek też nic nie daje.

Wszystkie ustawienia w opcjach zwcad są identyczne (łącznie z kolorem tła :)) wszystkie ustawienia windowsa są identyczne dla 2 kompów. ten sam antywirus ta sama sieć wifi.

To jest jakieś ustawienie zwcada ale nie wiem gdzie siedzi.

Aha na lapku jest jeszcze zainstalowany zwcad 2015 bo taki kiedyś kupiłem, ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy

u mnie wmsy i wmtsy geoportalu chodzą doskonale (zaleta nowego sprzętu). Nie wszystkie się wyświetlają, ale to wina geoportalu (czasem są problemy w usługach).

Konwersja z układu 92 na 2000 bezproblemowa, tylko musi być jakiś element numeryczny narysowany, np granica Polski, lub cokolwiek innego

Nie sprawdzałam dokładności ale resolution map jest ok., lepszy jest orto dla PL niż z Arcgisa. Da się zablokować skalę wyświetlania, tj dla danego powiększenia mamy np trzy rodzaje map topo. z właczonym "dynamic" zmieniają się one wraz z powiększeniem (dynamicznie). Ale nie jest to doskonałe, bo blokuje się wyświetlanie tylko zakres okna ekranu. Można by w przyszłosci wprowadzić definicję okna dla którego blokuje się skalę

tu kolejne powiększenia la wmtsa topo, w skali 2178:

image.png.8679dd9c5851551b3d1aad2d53fc88fd.pngimage.png.67a261780607e6fdee10832d9379c606.pngimage.png.986cf9be485c8f80d20adf6955df23a5.pngimage.png.62d6ddf82aca964af6425dcd899a8e5b.pngimage.png.0cca57c519382f78b91b5f85f051f59e.png

Edytowane przez alf