lukasz215a Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Robię wszystko jak w instrukcji z linka ale nic się nie pojawia ktoś coś https://www.zwcad.pl/wyszukiwanie-w-bazie-wiedzy/jak-to-zrobic/1160-jak-wczytac-ortofotomape.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Witam, proszę sprawdzić działanie na zupełnie nowym rysunku. Po chwili mapa powinna się załadować. Plik można pobrać też z zał. mapa.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz215a Opublikowano 12 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Dziękuję za plik Rzecz jest taka. Mam 2 komputery laptop i stacjonarny Oba na intelach tyle samo ramu ten sam windows ten sam zwcad ten sam vernum ta sama sieć na lapku GTX 1660Ti na stacjonarnym RTX 4070 ti s Na lapku wszystko działa na stacjonarnym się mapa nie wyświetla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz215a Opublikowano 12 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada co ciekawe zwgeo wstawia mapy w dobrym miejscu a jak odpalę mapę z linku https://www.zwcad.pl/wyszukiwanie-w-bazie-wiedzy/jak-to-zrobic/1160-jak-wczytac-ortofotomape.html to kontur polski pojawia się u wybrzeży afryki przy zmianie strefy geo wszystko znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Tutaj jest podłączona mapa z uwzględnieniem układów i jednostek. mapa_2180.dwg mapa_3857.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz215a Opublikowano 13 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Nie wiem dlaczego tak? Mapa 3857 Mapa 2180 Edytowane 13 Listopada przez lukasz215a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 14 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada Proszę wykonać pomniejszenie i powiększenie widoku kilka razy rolką. Mapa powinna się załadować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz215a Opublikowano 14 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada Wpadłem na to sam nic to nie daje Na lapku jaki bym nie wybrał format mapy w sensie strefy to się mapa ładuje. Nie cała i w innym miejscu (wiadomo strefy) ale się ładuje zawsze. Na kompie stacjonarnym (po lewej) tylko ta mapa 3857 się ładuje inne strefy są jako puste rysunki można scrollem kręcić nawet cały dzień. Zmiana jednostek też nic nie daje. Wszystkie ustawienia w opcjach zwcad są identyczne (łącznie z kolorem tła :)) wszystkie ustawienia windowsa są identyczne dla 2 kompów. ten sam antywirus ta sama sieć wifi. To jest jakieś ustawienie zwcada ale nie wiem gdzie siedzi. Aha na lapku jest jeszcze zainstalowany zwcad 2015 bo taki kiedyś kupiłem, ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 17:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:45 (edytowane) u mnie wmsy i wmtsy geoportalu chodzą doskonale (zaleta nowego sprzętu). Nie wszystkie się wyświetlają, ale to wina geoportalu (czasem są problemy w usługach). Konwersja z układu 92 na 2000 bezproblemowa, tylko musi być jakiś element numeryczny narysowany, np granica Polski, lub cokolwiek innego Nie sprawdzałam dokładności ale resolution map jest ok., lepszy jest orto dla PL niż z Arcgisa. Da się zablokować skalę wyświetlania, tj dla danego powiększenia mamy np trzy rodzaje map topo. z właczonym "dynamic" zmieniają się one wraz z powiększeniem (dynamicznie). Ale nie jest to doskonałe, bo blokuje się wyświetlanie tylko zakres okna ekranu. Można by w przyszłosci wprowadzić definicję okna dla którego blokuje się skalę tu kolejne powiększenia la wmtsa topo, w skali 2178: Edytowane Wtorek o 17:46 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz215a Opublikowano Wtorek o 18:06 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:06 Cieszę się że u Ciebie mapy chodzą doskonale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 18:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:12 spróbuj tej orto (obszar PL), tu masz wms lub wmts (link map service). Mi poszło bez problemu (win11) https://mapy.geoportal.gov.pl/wss/service/PZGIK/ORTO/WMS/HighResolution https://mapy.geoportal.gov.pl/wss/service/PZGIK/ORTO/WMTS/HighResolution Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi