alf Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Mam pytania: 1)jak ustawić i czy można to wo ogóle gdzieś ustawić, żeby zwcad robił rzecz następującą: zaznaczam obiekt -> pojawiają mi się "grips" -> łapię koniec linii, ->prawy click ->... no.. i co? i nic.. w acadzie rozwijało sie podręczne menu, i dzięki niemu można było np wykonać mając złapany koniec linii, wymiarowania, np komendę copy, a w zwcadzie nic.. a jest to dość przydatna funkcja, więc dlaczego jej nie ma? coś może gdzieś się włącza?:lol: 2)Poza tym jest lekka niekompatybilność wymiarowania z academ. Np mam tak ustawione wymiarowanie: ddim-> text placement-> settings: "over ext line2", ale przy takim ustawieniu nie da się ustawić: "above" lub "outside", zawsze jest ustawienie textu jest na "center" przełączanie na above lub outside nic nie daje.. :x a w acadzie to działa :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKJ Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Narzędzia - ustawienia - ustawienia użytkownika - dostosowanie prawego przycisku... i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 czyli jak? testowałam wszystkie kombinacje ustawień prawego klika i nie działa.. bazuję na wersji 2008i świeżo ściągniętej do testowania.. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Witam, funkcja z menu pod prawym przyciskiem myszki po kliknięciu na punkt obiektu nie została jeszcze napisana. Wymiarowanie sprawdzę zaraz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi