alf Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Mam pytania: 1)jak ustawić i czy można to wo ogóle gdzieś ustawić, żeby zwcad robił rzecz następującą: zaznaczam obiekt -> pojawiają mi się "grips" -> łapię koniec linii, ->prawy click ->... no.. i co? i nic.. w acadzie rozwijało sie podręczne menu, i dzięki niemu można było np wykonać mając złapany koniec linii, wymiarowania, np komendę copy, a w zwcadzie nic.. a jest to dość przydatna funkcja, więc dlaczego jej nie ma? coś może gdzieś się włącza?:lol: 2)Poza tym jest lekka niekompatybilność wymiarowania z academ. Np mam tak ustawione wymiarowanie: ddim-> text placement-> settings: "over ext line2", ale przy takim ustawieniu nie da się ustawić: "above" lub "outside", zawsze jest ustawienie textu jest na "center" przełączanie na above lub outside nic nie daje.. :x a w acadzie to działa :x
TKJ Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Narzędzia - ustawienia - ustawienia użytkownika - dostosowanie prawego przycisku... i gotowe
alf Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 czyli jak? testowałam wszystkie kombinacje ustawień prawego klika i nie działa.. bazuję na wersji 2008i świeżo ściągniętej do testowania.. :?
dmatusz3 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Witam, funkcja z menu pod prawym przyciskiem myszki po kliknięciu na punkt obiektu nie została jeszcze napisana. Wymiarowanie sprawdzę zaraz. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi