Pawel.G Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Witam, w ramach kontynuacji zamkniętego już tematu mając podobny problem znalazłem, znalazłem na lips, który generuje listę shx'ów których cad nie może znaleźć. Moje pytanie jest czy wiecie jak odnaleźć obiekty z tej listy na rysunku żeby je usunąć lub żeby usunąć powiązania żeby komunikat się nie pojawiał? Lista brakujących SHX: LINETYPE [L_0_A5_SHX] uses SHAPE # [1] in the file [Bak MDCP robocza.shx] LINETYPE [FENCELINE2] uses SHAPE # [132] in the file [ltypeshp.shx] The following SHAPE FILE is loaded: [Bak MDCP robocza.shx] The following SHAPE FILE is loaded: [ltypeshp.shx] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Można np. Szybkim Wyborem odnaleźć obiekty, które są narysowane typami linii L_0_A5_SHX i FENCELINE2 i zmienić im typ używanej linii na istniejący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel.G Opublikowano 23 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Wedłóg unstrukcji znajdującej się pod linkiem: lhttps://www.autodesk.com/support/technical/article/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Erase-shapes-and-purge-references-to-unavailable-shape-SHX-files.html w oknie dialogowym komendy "purge" jest opcja lokalizowania obiektu lub podania szczegółw. Chciałbym dopytać czy to jest możliwe dopiero w nowszych wersjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel.G Opublikowano 23 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) Dla potomnych, znalazłem lips, który rozwiązuje sprawę podmieniając brakujące elementy na podstawowe: (defun C:RSHX () (vl-load-com) (vlax-for item (vla-get-textstyles (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object)) ) (if (not (vl-filename-extension (setq fname (vla-get-fontfile item))) ) (setq fname (strcat fname ".shx")) ) (cond ((findfile fname) nil) ((findfile (strcat (getenv "WINDIR") "\\FONTS\\" fname)) nil ) (t (vla-put-fontfile item "ltypeshp.shx") (princ "\nChange ") (princ fname) (princ " on ltypeshp.shx") ) ) ) (princ) ) (princ "\nRSHX , purge unreferenced shape files") Edytowane 23 Sierpnia przez Pawel.G perlon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi