Ernest125 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2024 Witam, Poddaję swoim testom możliwości ZWCad 2025 i bloków dynamicznych. Jedną z funkcji bloków jest możliwość obrotu wybranych elementów. Wszystkie zaznaczone przeze mnie elementy typu linie, polilinie czy prostokąty podczas testu bloku się obracają o zadany przeze mnie kąt. Niestety problem jest z atrybutami, one nie chcą się obracać. Po zdefiniowaniu atrybutu i dodania go do zestawu obracanych elementów otrzymuje odpowiedź w linii poleceń: "1 odblokowany atrybut odłączono z zaznaczenia". Reasumując: czy mamy możliwość obracania atrybutami bloku? ;)
dmatusz3 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2024 Tutaj był podobny temat, co prawda dotyczył przesuwania atrybutów w bloku parametrycznym. Trzeba było "odkliknąć" jedną cechę w definicji atrybutu.
RobS Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2024 Cześć, Stworzyłem blok z atrybutem który się obraca. Spójrz, może coś robisz inaczej.
westwinnd Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Dodawanie funkcji obrotu atrybutóww bloku dynamicznym to wynajdywanie koła na nowo - do tego służy ATTSYNC i TORIENT następująco po sobie. Dodatkowo - atrybuty można edytować kilikając podwójnie na tekst atrybutu w rysunku - wyświetla się wtedy edytor czcionki, jej właściwości itd. Edytowane 30 Stycznia przez westwinnd
Rekomendowane odpowiedzi