Ernest125 Posted June 18 Report Share Posted June 18 Witam, Poddaję swoim testom możliwości ZWCad 2025 i bloków dynamicznych. Jedną z funkcji bloków jest możliwość obrotu wybranych elementów. Wszystkie zaznaczone przeze mnie elementy typu linie, polilinie czy prostokąty podczas testu bloku się obracają o zadany przeze mnie kąt. Niestety problem jest z atrybutami, one nie chcą się obracać. Po zdefiniowaniu atrybutu i dodania go do zestawu obracanych elementów otrzymuje odpowiedź w linii poleceń: "1 odblokowany atrybut odłączono z zaznaczenia". Reasumując: czy mamy możliwość obracania atrybutami bloku? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted June 18 Report Share Posted June 18 Tutaj był podobny temat, co prawda dotyczył przesuwania atrybutów w bloku parametrycznym. Trzeba było "odkliknąć" jedną cechę w definicji atrybutu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobS Posted June 18 Report Share Posted June 18 Cześć, Stworzyłem blok z atrybutem który się obraca. Spójrz, może coś robisz inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts