poz-instalacje Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Witam wszystkich, korzystam z ZWCad 2011 "2011.06.30 (16923). Mam pytanie: 1) Gdzie włączyć funkcję aby podczas rysowania polilinii na bieżąco pokazywało mi jaka jest już długość przeciągniętej linii, a żebym nie musiał wstawiać długości na oko, a później zmniejszać lub wydłużać. 2) Gdzie włączyć opcję aby na modelu a nie tylko w linii poleceń wpisywały się komendy - tutaj też wyświetlał się pasek rozwijany z podpowiedziami. Miałem to włączone , ale się wyłączyło. 3) W jednym z postów na forum napisano, że aby włączyć polskie komendy trzeba doinstalować Tools 1.... doinstalowałem i nic. Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assgarth Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Jeśli chodzi o dynamiczne pokazywanie długości i kąta (takie jak w załączniku zw.jpg), to w ZwCAD nie ma takiej możliwości. Jeśli chodzi o menu kontekstowe (załącznik zw2.jpg), to ustawiasz to w opcjach - patrz załącznik zw3.jpg pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam Długość linii w czasie rysowania może być wyświetlana w oknie. W załączonym obrazku na dole po lewej stronie. Wystarczy kliknąć w tym polu,a by przełączyć tryb wyświetlania współrzędnych pod wskaźnikiem myszy, lub długości aktualnie rysowanej linii. Podpowiedzi mogą być włączone jeśli kliknie Pan w przycisk [DYN] na dolnym pasku. Jak zaznaczone na załączonym obrazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi