ZWTraffic Przejezdność

kapralicho

Recommended Posts

Witam dwa pytania do ZWTraffic narzędzie - Przejezdność.

1 Czy mogę zmieniać / edytować parametry pojazdów np. kąt zwrotu itd. Wiem że można dodać nowe pojazdy w katalogu Templates\PathAnalysis ale tam tylko można zmienić wielkość pojazdu / bloku (długość szerokość ) ale nie można np. promienia łuku skrętu

2. Jak na stałe ustawić kolory np. ślady kół w Przejezdności. Ustawiam np. kolor zielony kół a program sam zmienia na inny np. szary. Kolor zielny pojawia się ale co drugie włączenie Przejezdność (naprzemiennie  -  raz "mój" kolor zielony raz szary potem znowu  zielony a potem szary itd )     

Dzień dobry,

w naszej aplikacji nie ma możliwości edycji pojazdów. Pojazdy, które mamy są zgodne z aktualnym rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 24 czerwca 2022 r. (poz. 1518). Więcej informacji https://www.zwcad.pl/nakladki-na-zwcad/oznakowanie-i-projektowanie-drog/zwtraffic/zmiany-nowosci-zwtraffic/939-nowa-wersja-zwtraffic-2023-sp1.html

Do zawansowanego sprawdzania przejezdności z możliwością edycji, tworzenia własnych pojazdów mamy program AutoTurn.

samochody-specjalne.gif

Zachowanie kolorów w przejezdności sprawdzimy.