Janosik Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 (edited) Dzień dobry. Mam pytanie o szablon nowego rysunku ZWCad 2024, jak włączam program. Jak daję nowy rysunek to sprawa jest prosta, sam mi podpowiada szablon "zwcadiso.dwt" Problemem jest nowy rysunek jak włączam program od zera, wtedy nie bierze żadnego rysunku z szablonów a przynajmniej ja nie wiem jaki. Czy można wybrać jaki plik ma pobierać przy uruchamianiu programu lub proszę o informację jaki to jest plik. Chodzi mi o to, że w tym szablonie mam moich kilka ustawień i chciałbym żeby od razu było to ustawione. Edited November 20, 2023 by Janosik Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 Dzień dobry, przy starcie ZWCAD jest używany szablon zwcadiso.dwt dla systemu metrycznego i zwcad.dwt dla systemu calowego. Jeśli przestawimy zmienną STARTUP na 1 to podczas startu programu wyświetli się okno wyboru szablonu. W ustawieniach można ustawić domyślny szablon pliku przy tworzeniu nowego pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik Posted November 20, 2023 Author Report Share Posted November 20, 2023 Dziękuję, teraz zadziałało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts