Janosik Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 (edytowane) Dzień dobry. Mam pytanie o szablon nowego rysunku ZWCad 2024, jak włączam program. Jak daję nowy rysunek to sprawa jest prosta, sam mi podpowiada szablon "zwcadiso.dwt" Problemem jest nowy rysunek jak włączam program od zera, wtedy nie bierze żadnego rysunku z szablonów a przynajmniej ja nie wiem jaki. Czy można wybrać jaki plik ma pobierać przy uruchamianiu programu lub proszę o informację jaki to jest plik. Chodzi mi o to, że w tym szablonie mam moich kilka ustawień i chciałbym żeby od razu było to ustawione. Edytowane 20 Listopada 2023 przez Janosik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Dzień dobry, przy starcie ZWCAD jest używany szablon zwcadiso.dwt dla systemu metrycznego i zwcad.dwt dla systemu calowego. Jeśli przestawimy zmienną STARTUP na 1 to podczas startu programu wyświetli się okno wyboru szablonu. W ustawieniach można ustawić domyślny szablon pliku przy tworzeniu nowego pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik Opublikowano 20 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Dziękuję, teraz zadziałało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi