bobik_123 Posted November 9, 2023 Report Share Posted November 9, 2023 Dzień dobry Nie znalazłem to pytam: Jaka jest różnica między "starym" tekstem wieloliniowym (mtekst) u góry a "nowym na dole, poza uchwytami? Coś z funkcjonalnością? Dlaczego pytam: kopiowałem tekst z Worda do "starego" mtekstu i miałem problemy ze znakami akapitu z worda - konkretnie tam gdzie miałem przenoszeniem tekstu do nowej linii (w wordzie shift+enter). Poradziłem sobie - trzeba było pousuwać parę znaków więcej niż ustawa przewiduje Albo po prostu klawiatura zaczęła się psuć 😉 Nie widzę w Zwcadzie ikony włączenia znaków akapitu (nie wiem czy w ogóle jest) - same znaki po wklejeniu z worda są widoczne. Jeśli jest to zoptymalizowane pod katem nowych funkcji i lepiej pracować na "nowych" mtekstach to czy jest jakaś możliwość szybkiego przekonwertowania "starego" do "nowego"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted November 9, 2023 Report Share Posted November 9, 2023 Tutaj mamy film o nowościach w edytorze mtekstu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts