Patrykos Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 proponuję taki temat, w którym moglibyśmy wytykać błędy i uwagi dot. działania ZWCAD 2012. Moje na początek. + plus - minus + Poprawiono wydruki - ZWCAD 2012 w końcu drukuje na drukarkach HP w wielu kopiach - ZWCAD 2012 (nie poprawiono z ZWCAD 2011) Ręczne ustawienia arkusza (szerokość długość) - mimo, iż w oknie drukowania znaczniki podglądu nie pokazują, iż rysunek się nie mieści w arkuszu zadanym przeze mnie (w postaci czerwonej linii jak to zwykł robić) - rysunek może być obcięty (trzeba sprawdzać podgląd wydruku czy oby na pewno się mieści - ZWCAD 2012 (nie poprawiono z ZWCAD 2011) wpisywanie ręczne komend - mamy niby wersję ZWCAD 2012 PL, a komendy ręczne musimy wpisywać po angielsku??? - ZWCAD 2012 (nie poprawiono z ZWCAD 2011) wczytywanie rastrów - przy ekstremalnie dużej ilości podłożonych na rysunku skanów (tif) - ZWCAD 2012 wykłada się i kwiczy.. nie ma możliwości uruchomienia takiego pliku. Powolne działanie z tifami było znane już od dawna, ale myślałem, że da się to naprawić... ten sam plik z dużą ilością tifów został otwarty bez problemu w AUTO CADZIe 2006! Proszę oczywiście mnie nie piętnować - znam różnicę cenową między AUTOCAD i ZWCAD. Ale uważam, że mimo wszystko należy dążyć do doskonałości... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Polskie skróty (aliasy) można doinstalować korzystając z darmowej nakładki Tools 1, którą można pobrać z poniższego linku: Tools 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykos Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 - sporo różnych "literówek" w Polskiej wersji ZWCAD'a (literówki to mój "konik":)).. po tylu spolszczonych wersjach warto by to udoskonalić. - dziwne kłopoty z przestawianiem warstwy -> porządek wyświetlania - przenieś do tyłu. Przenoszę, niby jest np kreskowanie na samym spodzie warstw, a za chwilę z niczego znowu jest na wierzchu i zasłania wszystko co pod nią.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assgarth Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Poprawiono kilka rzeczy w samej strukturze programowania. Nie są one widoczne dla zwykłego "kresko-roba", ale każdy kto programuje, zauważy różnice. Mimo wszystko czekam na coś więcej - konkurencja mocno poszła do przodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykos Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 absolutnie nie twierdze, iż w programowaniu ZWCADa nic nie ruszyło.. Jednakowoż porównuję go (jak i poprzednie, które posiadałem 2008,2011) do AUTOCADA w wersji 2006 nie 2012. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi