Stefan Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Witam Mam problem, rysunki wykonane w AC 2008 - zapisane do dwg(2004) , nie mogę edytować ani przeciągać wymiarów. Przy edycji tekstu nadal wyświetlany jest oryginalny wymiar mimo że w parametrze tekst jest np. napis<>. Podobnie z przeciąganiem, przeciąga się sam zaczep wymiaru a sam wymiar pozostaje bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Assgarth Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Wrzuć tutaj proszę ten rysunek (lub jego część) i podaj na jakiej wersji ZwCAD'a pracujesz. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 W przypadku potrzeby wpisania własnego wymiaru, to wystarczy w oknie Właściwości w polu Napisanie tekstu wpisać żądany wymiar. Jeśli chodzi o przeciąganie, to myślę, że dobrze byłoby spojrzeć na plik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted November 24, 2011 Author Report Share Posted November 24, 2011 http://speedy.sh/wxQe7/30.2.1.3-Obramowanie.dwg Pracuje na ZWCAD 2010. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted November 24, 2011 Author Report Share Posted November 24, 2011 Problem się rozwiązał, wystarczy zapisać plik w ZWCAD i wszystko wraca do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts