Jarek Posted June 5, 2023 Report Share Posted June 5, 2023 Dzień dobry. Przy wstawianiu oznakowania liniowego znaki i opisy znaków zapisują mi się na osobnych warstwach - mam możliwość włączania wyłączania opisów znaków. Przy wstawianiu np. strzałki P-8 napisy są na tej samej warstwie. Czy istnieje możliwość rozdzielenia opisów w tej grupie oznakowania poziomego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted June 5, 2023 Author Report Share Posted June 5, 2023 Jeszcze jedna sprawa. W wersji 2018 występował błąd w wyświetlaniu znaku B-21, w wersji 2023 znak C-12 również źle się wyświetla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted June 5, 2023 Author Report Share Posted June 5, 2023 B-36 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted June 6, 2023 Report Share Posted June 6, 2023 Jeśli chodzi o strzałki P-8, to przeanalizujemy to. Natomiast wstawianie powyższych znaków proszę sprawdzić na zupełnie nowym pliku, bo to może być spowodowane rysunkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted June 6, 2023 Author Report Share Posted June 6, 2023 Rzeczywiście na nowych rysunkach znaki wyświetlają się poprawnie. Jeżeli chodzi o znak B-21 zauważyłem, że podczas wstawiania "rozwalają" się kreskowania, które dają taki końcowy obraz znaku. Może to wina ustawień zmiennych? Wyczyściłem rysunek, bez poprawy. Podobnie zachowuje się znak C-12. Gdy go otwieram w czystym rysunku otwiera się prawidłowo. A w rysunku w którym pracuję kreskowanie znaku się sypie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted June 6, 2023 Author Report Share Posted June 6, 2023 7 minut temu, Jarek napisał: Rzeczywiście na nowych rysunkach znaki wyświetlają się poprawnie. Jeżeli chodzi o znak B-21 zauważyłem, że podczas wstawiania "rozwalają" się kreskowania, które dają taki końcowy obraz znaku. Może to wina ustawień zmiennych? Wyczyściłem rysunek, bez poprawy. Podobnie zachowuje się znak C-12. Gdy go otwieram w czystym rysunku otwiera się prawidłowo. A w rysunku w którym pracuję kreskowanie znaku się sypie. Tak wyglądają kreskowania znaku po wstawieniu do rysunku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted June 6, 2023 Report Share Posted June 6, 2023 Ja bym wykonał następujące czynności: - przekopiował wszystkie obiekty do nowego pliku i sprawdził albo - zmienił nazwy bloków istniejących przez _RENAME (NNAZWA) dodając coś do nazwy np. B-21_kopia i analogicznie C-12_kopia i następnie spróbował na nowo wstawić albo - znaki z załącznika przekopiował do odpowiednich katalogów (zastępując istniejące) C:\Szansa\ZWTraffic\2023\PL\Templates\Vertical traffic signs\B - Zakazu C:\Szansa\ZWTraffic\2023\PL\Templates\Vertical traffic signs\C - Nakazu B-21.dwg C-12.dwg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted June 6, 2023 Author Report Share Posted June 6, 2023 Dziękuję. Dam znać czy to pomogło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted June 6, 2023 Author Report Share Posted June 6, 2023 (edited) Po zmianie nazwy bloków znaków B-21 i C-12 poprawnie wyświetla się znak C-12, znak B-21 wyświetla się po staremu z czarno - czerwoną strzałką. B-21 na załączonej grafice to wgrany plik otrzymany od Państwa. Edited June 6, 2023 by Jarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted June 7, 2023 Report Share Posted June 7, 2023 Pomocny byłby przykładowy rysunek na którym występuje problem. Napisałem na priv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted June 9, 2023 Report Share Posted June 9, 2023 Zmiana nazwy istniejącego bloku B-21 na inną i podmiana pliku w bibliotece rozwiązała problem. B-21.dwg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted June 9, 2023 Author Report Share Posted June 9, 2023 Dziękuję. Działa. pawmal 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts