Jarek Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2023 Dzień dobry. Przy wstawianiu oznakowania liniowego znaki i opisy znaków zapisują mi się na osobnych warstwach - mam możliwość włączania wyłączania opisów znaków. Przy wstawianiu np. strzałki P-8 napisy są na tej samej warstwie. Czy istnieje możliwość rozdzielenia opisów w tej grupie oznakowania poziomego? Cytuj
Jarek Opublikowano 5 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2023 Jeszcze jedna sprawa. W wersji 2018 występował błąd w wyświetlaniu znaku B-21, w wersji 2023 znak C-12 również źle się wyświetla. Cytuj
pawmal Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 Jeśli chodzi o strzałki P-8, to przeanalizujemy to. Natomiast wstawianie powyższych znaków proszę sprawdzić na zupełnie nowym pliku, bo to może być spowodowane rysunkiem. Cytuj
Jarek Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 Rzeczywiście na nowych rysunkach znaki wyświetlają się poprawnie. Jeżeli chodzi o znak B-21 zauważyłem, że podczas wstawiania "rozwalają" się kreskowania, które dają taki końcowy obraz znaku. Może to wina ustawień zmiennych? Wyczyściłem rysunek, bez poprawy. Podobnie zachowuje się znak C-12. Gdy go otwieram w czystym rysunku otwiera się prawidłowo. A w rysunku w którym pracuję kreskowanie znaku się sypie. Cytuj
Jarek Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 7 minut temu, Jarek napisał: Rzeczywiście na nowych rysunkach znaki wyświetlają się poprawnie. Jeżeli chodzi o znak B-21 zauważyłem, że podczas wstawiania "rozwalają" się kreskowania, które dają taki końcowy obraz znaku. Może to wina ustawień zmiennych? Wyczyściłem rysunek, bez poprawy. Podobnie zachowuje się znak C-12. Gdy go otwieram w czystym rysunku otwiera się prawidłowo. A w rysunku w którym pracuję kreskowanie znaku się sypie. Tak wyglądają kreskowania znaku po wstawieniu do rysunku Cytuj
pawmal Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 Ja bym wykonał następujące czynności: - przekopiował wszystkie obiekty do nowego pliku i sprawdził albo - zmienił nazwy bloków istniejących przez _RENAME (NNAZWA) dodając coś do nazwy np. B-21_kopia i analogicznie C-12_kopia i następnie spróbował na nowo wstawić albo - znaki z załącznika przekopiował do odpowiednich katalogów (zastępując istniejące) C:\Szansa\ZWTraffic\2023\PL\Templates\Vertical traffic signs\B - Zakazu C:\Szansa\ZWTraffic\2023\PL\Templates\Vertical traffic signs\C - Nakazu B-21.dwg C-12.dwg Cytuj
Jarek Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 Dziękuję. Dam znać czy to pomogło. Cytuj
Jarek Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 (edytowane) Po zmianie nazwy bloków znaków B-21 i C-12 poprawnie wyświetla się znak C-12, znak B-21 wyświetla się po staremu z czarno - czerwoną strzałką. B-21 na załączonej grafice to wgrany plik otrzymany od Państwa. Edytowane 6 Czerwca 2023 przez Jarek Cytuj
pawmal Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 Pomocny byłby przykładowy rysunek na którym występuje problem. Napisałem na priv. Cytuj
pawmal Opublikowano 9 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2023 Zmiana nazwy istniejącego bloku B-21 na inną i podmiana pliku w bibliotece rozwiązała problem. B-21.dwg Cytuj
Jarek Opublikowano 9 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2023 Dziękuję. Działa. pawmal 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi