bobik_123 Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Witam po dłuuuższej przerwie. Mam kilka uwag do testowanej aktualnie wersji ZWTraffic 2022 (ZWCAD też 2022). 1. Jak zrobić tablicę z poziomym białym przedzieleniem? Zrobiłem po swojemu, natomiast brakuje mi opcji w generatorze tablic żeby wstawić rozdzielenie tak jak można dodawać /przesuwać miejscowości. 2. Coś szwankuje w ww. generatorze tła tablic. Są opcje Wielkość i Obrót. Przy kolejności W-O wymiary tablic są inne niż przy kolejności O-W. Różnice nieznaczne, nie wiem jak to wychodzi przy zestawieniach. 3. Generator tabliczki E-4: Jest dość dużo miejsca między końcem znaku a strzałką. Czepiam się 4. T-0: brakuje opcji DODAJ ZNAK (tzn. bez słupka), tak jak jest w głównej bibliotece znaków. Brakuje tego chyba także przy kilku innych generatorach znaków. 5. B-9 istniejący, rozmiar średni, szare wypełnienia - tak. Znak kompletnie nieczytelny w pdfie. Ten sam, tylko projektowany jest ok. Innych nie testowałem. Podsumowując, mamy w biurze pełną wersję Traffic 2021, ale w nowej jest bardzo dużo zmian na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Dzień dobry Kilka osób zgłaszało zapotrzebowanie na taką funkcjonalność. Nie mogę obiecać, że pojawi się w najbliższym czasie, ale weźmiemy ją pod uwagę przy planowaniu kolejnych prac. Sprawdzę to. Jeśli to możliwe proszę przesłać do porównania kawałek przykładu na pomoc@zwcad.pl Może rzeczywiście trochę za dużo miejsca zostaje. Przyglądnę się temu, może uda się łatwo zmienić Możliwość dodawania tabliczki do znaku dodaliśmy w wersji 2023. Proszę plik z załącznika zapisać do katalogu C:\Szansa\ZWTraffic\2022\PL\Templates\Vertical traffic signs\B - Zakazu w kolejnych projektach problem powinien zniknąć. Więcej o zmianach i nowościach w wersji 2023 można znaleźć tutaj: https://www.zwcad.pl/nakladki-na-zwcad/oznakowanie-i-projektowanie-drog/zwtraffic/zmiany-nowosci-zwtraffic.html B-9.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi