AdrianK Posted April 21, 2023 Report Share Posted April 21, 2023 (edited) Dzień dobry, niestety pojawiam się z kolejnym dla mnie problemem. Chodzi o funkcje Pole widoczności. Postępuję zgodnie z instrukcją z pliku PDF jednak nie potrafię uzyskać zamierzonego efektu. Jak widać poniżej przy wyborze opcji Pole widoczności przy zbliżaniu się do skrzyżowania po krzywoliniowym odcinku drogi (polecenie ZWTraffic:LzVisible) nie mam możliwości " Cytat manipulacji polem widoczności za pomocą okna atrybutów, zarówno zmiana prędkości miarodajnej na drodze podporządkowanej jak i odległość widoczności wpłyną na pole widoczności pojazdu. jak to opisane jest w instrukcji. Przy wyborze opcji Pole widoczności na zatrzymanie się przed skrzyżowaniem (polecenie ZWTraffic:StopVisible) otrzymuję komunikat: es: eNotAnEntity Czy dobrze dedukuję, że powyższe problemy mają jakiś związek z konfiguracją nakładki? W katalogu C:\Szansa\ZWTraffic\2023\PL\Configuration plik Visibility.ini zawiera takie informacje: [StopVisibility] Template= StopVisibility CarLength = 4.75 vp1 = 50 vp2 = 90 slope = 0.08 [LzVisibility] Template= Lz speed = 50 Jeśli to nie problem to prosiłbym o jakiś tutorial video jak używać tego narzędzia. Niestety w dostępnych w intrenecie materiałach nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Pozdrawiam Edited April 21, 2023 by AdrianK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 Taki problem pojawił się już jakiś czas temu. Wówczas pomogło zainstalowanie aktualizacji https://cad.szansa.net.pl/ZWTraffic_2023_SP1/ZWTraffic_x64_v2023_SP1__PL.exe Być może teraz też pomoże. Proszę spróbować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts