Funkcja pole widoczności

AdrianK

Recommended Posts

Dzień dobry,

niestety pojawiam się z kolejnym dla mnie problemem.
Chodzi o funkcje Pole widoczności.
Postępuję zgodnie z instrukcją z pliku PDF jednak nie potrafię uzyskać zamierzonego efektu.
Jak widać poniżej przy wyborze opcji Pole widoczności przy zbliżaniu się do skrzyżowania po krzywoliniowym odcinku drogi (polecenie ZWTraffic:LzVisible) nie mam możliwości "

Cytat

manipulacji polem widoczności za pomocą okna atrybutów, zarówno zmiana prędkości  miarodajnej na drodze podporządkowanej jak i odległość widoczności wpłyną na pole widoczności pojazdu. 

jak to opisane jest w instrukcji.

Przy wyborze opcji Pole widoczności na zatrzymanie się przed skrzyżowaniem (polecenie ZWTraffic:StopVisible) otrzymuję komunikat: es: eNotAnEntity

Czy dobrze dedukuję, że powyższe problemy mają jakiś związek z konfiguracją nakładki? W katalogu C:\Szansa\ZWTraffic\2023\PL\Configuration plik Visibility.ini zawiera takie informacje:

[StopVisibility]
Template= StopVisibility
CarLength = 4.75
vp1 = 50
vp2 = 90
slope = 0.08

[LzVisibility]
Template= Lz
speed = 50

Jeśli to nie problem to prosiłbym o jakiś tutorial video jak używać tego narzędzia. Niestety w dostępnych w intrenecie materiałach nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Pozdrawiam

Project-1.gif

Edited by AdrianK