metiu Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Dzień dobry Dotąd korzystałem z podstawowego ZWCAD, ale patrząc na publikowany w częściach kurs ZWCAD Architecture poważnie rozważam przejście na ten program, by nieco przyspieszyć codzienne prace. Kilka jednak spraw: 1. Czy program jest nadal wspierany? Wydaje się to głupim pytaniem, bo przecież jest wersja 2023, ale na stronie ZWSOFT nie mogłem odnaleźć żadnego odnośnika do tego programu. 2. Czy gdzieś w sieci jest dostępny changelog/what's new - cokolwiek co pokazałoby co się pojawiło w kolejnych odsłonach programu? Chyba, że nowości pokrywają się z ZWCAD i sam moduł architektoniczny nie jest już aktualizowany. 3. To tak tylko informacyjnie - czy ZWSOFT planuje jakiś soft dla konstruktora (np. coś na kształt architektonicznego, ale z dodatkowymi modułami do zbrojenia)? pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Dzień dobry, Program jest wspierany w tym sensie, że powstaje nowa kompilacja na każdą nową wersję ZWCAD. Tak więc Architecture będzie zawierał to samo co ZWCAD Professional. Moduł architektoniczny była aktualizowany na początku - wykonaliśmy tłumaczenie na język polski oraz były wprowadzone drobne zmiany np. w kwestii jednostek - dodaliśmy cm. Obecnie nie mamy w planach zmiany w module architektonicznym. Chętnie dostarczymy Panu kod czasowy np. na 3 miesiące do ZWCAD Architecture. Niestety nie wiem nic od takich planach w najbliższym czasie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 31 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Dzień dobry, jestem użytkownikiem Architecture od 2013r. tj zrezygnowałem z wersji zwcad+ bo wtedy taka była, i od 10 prawie lat używam Architecture, stąd narodził sie wątek : który "mocno" podupadł, bo nie było "problemowych" zapytań, jak efektywnie coś zrobić. Program "zatrzymał" się w rozwoju wg mnie jako użytkownika na wersji 2017, od tego momentu rozwiązania są uzupełniane podmienianym sukcesywnie "silnikiem" tzw. "golasem" - czystym zwcad. Obecnie od czasu do czasu robię upgrejd programu, najnowszą wersję jaką używam to 2022 oraz starą 2015 z Artisanem do renderowania. Pictorex z UK nie otrzymał wsparcia z ZWSOFT, by ARTISAN "chodził" z 2022. mimo "długich" opóźnień w upgrejdach , tj. podmian "golasów" do bieżącej wersji, dalej widzę potencjał rozwojowy ARCHITECTURE, bo to widać na zwykłym ZWCAD PROFESSIONAL 2023, jak te zmiany idą pozytywnie. ARCHITECTURE używam do kreślenia konstrukcji głównie z nakładkami od e-CAD + sporo "obejść, np. generowanie PDF 3D P.S. poziom zw architecture porównuje do autodesk architectural 3.3 sprzed ok. 20 lat temu, czy polecam polecam, czy wart wart i nie żałuje metiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 31 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 2 minuty temu, Martin_S napisał: ARCHITECTURE używam do kreślenia konstrukcji głównie z nakładkami od e-CAD + sporo "obejść, np. generowanie PDF 3D P.S. poziom zw architecture porównuje do autodesk architectural 3.3 sprzed ok. 20 lat temu, czy polecam polecam, czy wart wart i nie żałuje I to jest dobra wiadomość - dziękuję za bardzo wyczerpującą odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi