knap-piotr Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Witam, czy jest możliwość ustawiania jednakowych elementów względem siebie spiralnie, czy trzeba po kolei każdemu elementowi nadawać więzy względem poprzedniego i tak "na piechotę" tworzyć spiralę? Mam do wstawienia kilkadziesiąt identycznych"tabletek"i muszą być ustawione spiralnie w złożeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Witam, poniżej wkleiłem film, jak wykonać szyk 3D. http://projektuje.net/filmy/szyk-po-linii-srubowej.avi Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knap-piotr Posted October 2, 2011 Author Report Share Posted October 2, 2011 niestety nie do końca o to mi chodziło. chciałbym taki klocek: wstawić do złożenia wielokrotnie(-dziesiąt a nawet set razy) ustawiony jeden wzgl drugiego tak: w szyku SPIRALNYM (o zmiennej średnicy spirali-rozwijający się łańcuch, jak zdjęcie pierwsze tego tematu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Dopiero teraz zobaczyłem obrazek w 1 poście. No to faktycznie nie trafiłem z animacją. Jeśli chodzi o wersję v12 KOMPAS-3D, to raczej nie można uzyskać takich obiektów w złożeniu. Hmm, spróbuję jeszcze w wersji v13 beta, którą obecnie testuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Witam, niestety nie znam obecnie możliwości poprowadzenia szyku po takiej krzywej, tak aby początek jednego elementu stykał się z końcem poprzedniego. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts