knap-piotr Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Witam, czy jest możliwość ustawiania jednakowych elementów względem siebie spiralnie, czy trzeba po kolei każdemu elementowi nadawać więzy względem poprzedniego i tak "na piechotę" tworzyć spiralę? Mam do wstawienia kilkadziesiąt identycznych"tabletek"i muszą być ustawione spiralnie w złożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Witam, poniżej wkleiłem film, jak wykonać szyk 3D. http://projektuje.net/filmy/szyk-po-linii-srubowej.avi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knap-piotr Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 niestety nie do końca o to mi chodziło. chciałbym taki klocek: wstawić do złożenia wielokrotnie(-dziesiąt a nawet set razy) ustawiony jeden wzgl drugiego tak: w szyku SPIRALNYM (o zmiennej średnicy spirali-rozwijający się łańcuch, jak zdjęcie pierwsze tego tematu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Dopiero teraz zobaczyłem obrazek w 1 poście. No to faktycznie nie trafiłem z animacją. Jeśli chodzi o wersję v12 KOMPAS-3D, to raczej nie można uzyskać takich obiektów w złożeniu. Hmm, spróbuję jeszcze w wersji v13 beta, którą obecnie testuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Witam, niestety nie znam obecnie możliwości poprowadzenia szyku po takiej krzywej, tak aby początek jednego elementu stykał się z końcem poprzedniego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi