knap-piotr Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Witam, czy jest możliwość ustawiania jednakowych elementów względem siebie spiralnie, czy trzeba po kolei każdemu elementowi nadawać więzy względem poprzedniego i tak "na piechotę" tworzyć spiralę? Mam do wstawienia kilkadziesiąt identycznych"tabletek"i muszą być ustawione spiralnie w złożeniu. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Witam, poniżej wkleiłem film, jak wykonać szyk 3D. http://projektuje.net/filmy/szyk-po-linii-srubowej.avi Pozdrawiam Cytuj
knap-piotr Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 niestety nie do końca o to mi chodziło. chciałbym taki klocek: wstawić do złożenia wielokrotnie(-dziesiąt a nawet set razy) ustawiony jeden wzgl drugiego tak: w szyku SPIRALNYM (o zmiennej średnicy spirali-rozwijający się łańcuch, jak zdjęcie pierwsze tego tematu: Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Dopiero teraz zobaczyłem obrazek w 1 poście. No to faktycznie nie trafiłem z animacją. Jeśli chodzi o wersję v12 KOMPAS-3D, to raczej nie można uzyskać takich obiektów w złożeniu. Hmm, spróbuję jeszcze w wersji v13 beta, którą obecnie testuję. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Witam, niestety nie znam obecnie możliwości poprowadzenia szyku po takiej krzywej, tak aby początek jednego elementu stykał się z końcem poprzedniego. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi