alf Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Był już podobny temat ale jak mam pytanie nieco od końca Czy można z wymiarowania stworzyć np za pomocą stylu wymiarowania i pola FIELD "maszynke" do opisywania/wymiarowania współrzędnych punktu wstawienia. Jest narzędzie pod nazwą dimordinate ale mi się ono nie podoba, poszukuję więc rozwiązania np w stylu wymiarowania mleader, żeby przy wstawianiu wymiarowaniu dla danych miejsc wymiarował współrzędne punktu wstawienia (grota)polem tekstowym, zawierającym odpowiednio linijki . Próbuję coś takiego na prostym stylu dla multileadera ale nie przyjmuje w polu daty "object" dla wymiarowania leader. Może jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 W ZWCAD 2023 wprowadziliśmy podobny sposób wymiarowania. Więcej informacji tutaj https://www.zwcad.pl/lista-zmian-i-nowosci-zwcad-2023/zwcad-2023-sp2-aktualizacja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 18 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 a 22? :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Do 22 mamy nakładkę ZWGeo, w której można sobie definiować szablony opisowe. Działa to np. tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 ale wydaje mi się że to nie działa jak wymiarowanie tylko jak opisywanie, czyli nie jest "dynamiczne", mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi