Assgarth Posted August 2, 2011 Report Posted August 2, 2011 Witam, znalazłem poważny błąd w działaniu funkcji "_select", który zawiesza całkowicie program. Dla przetestowania proszę wykonać poniższe kroki: 1. narysować kilka dowolnych obiektów; 2. utworzyć ss-grupę funkcją: (setq a (ssget "_x")) 3. usunąć kilka wybranych obiektów; 4. utworzyć ss-grupę funkcją: (setq b (ssget "_x")) 5. uruchomić funkcję w celu uzyskania różnicy: (command "_select" a "_r" b "") Całość działa na AutoCAD jak i innych CAD opartych o silnik intelliCADa. pozdrawiam Quote
kruszynski Posted August 2, 2011 Report Posted August 2, 2011 Sprawdziłem to u siebie i nie zawiesiło mi się. Proszę może sprawdzić na jakimś innym pliku, albo podesłać mi plik na którym to się dzieje Quote
Assgarth Posted August 2, 2011 Author Report Posted August 2, 2011 Sprawdzam na zupełnie nowym, czystym pliku. W załączniku jest przykład z narysowanymi paroma liniami. Teraz tworzę zmienną "a": (setq a (ssget "_x")) rysuję np. 3 kółka i tworzę zmienną "b": (setq b (ssget "_x")) a następnie uruchamiam funkcję: (command "_select" a "_r" b "") pojawia się "nil" i ZwCAD wisi... Rysunek1.dwg Quote
Assgarth Posted August 2, 2011 Author Report Posted August 2, 2011 Sprawdziłem również na drugim komputerze - wynik jest ten sam - ZwCAD zawiesza się całkowicie i tylko CTRL+ALT+DELETE daje radę przerwać ten proces... Quote
kruszynski Posted August 2, 2011 Report Posted August 2, 2011 Teraz się zgadza. jak się dorysuje kilka elementów, i zrobi drugi ssget. to _select zawiesza. Zgłoszę ten błąd Quote
kruszynski Posted August 3, 2011 Report Posted August 3, 2011 Zgłoszenie błędu otrzymało numer ID: T4224 Quote
Assgarth Posted January 5, 2012 Author Report Posted January 5, 2012 Tutaj sytuacja się poprawiła. ZwCAD nie wiesza się i wygląda na to, że teraz poprawnie interpretuje polecenie "_select". Sprawdzę jeszcze na kilku innych przykładach. pozdrawiam Quote
Recommended Posts