Assgarth Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam, znalazłem poważny błąd w działaniu funkcji "_select", który zawiesza całkowicie program. Dla przetestowania proszę wykonać poniższe kroki: 1. narysować kilka dowolnych obiektów; 2. utworzyć ss-grupę funkcją: (setq a (ssget "_x")) 3. usunąć kilka wybranych obiektów; 4. utworzyć ss-grupę funkcją: (setq b (ssget "_x")) 5. uruchomić funkcję w celu uzyskania różnicy: (command "_select" a "_r" b "") Całość działa na AutoCAD jak i innych CAD opartych o silnik intelliCADa. pozdrawiam Cytuj
kruszynski Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Sprawdziłem to u siebie i nie zawiesiło mi się. Proszę może sprawdzić na jakimś innym pliku, albo podesłać mi plik na którym to się dzieje Cytuj
Assgarth Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Sprawdzam na zupełnie nowym, czystym pliku. W załączniku jest przykład z narysowanymi paroma liniami. Teraz tworzę zmienną "a": (setq a (ssget "_x")) rysuję np. 3 kółka i tworzę zmienną "b": (setq b (ssget "_x")) a następnie uruchamiam funkcję: (command "_select" a "_r" b "") pojawia się "nil" i ZwCAD wisi... Rysunek1.dwg Cytuj
Assgarth Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Sprawdziłem również na drugim komputerze - wynik jest ten sam - ZwCAD zawiesza się całkowicie i tylko CTRL+ALT+DELETE daje radę przerwać ten proces... Cytuj
kruszynski Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Teraz się zgadza. jak się dorysuje kilka elementów, i zrobi drugi ssget. to _select zawiesza. Zgłoszę ten błąd Cytuj
kruszynski Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoszenie błędu otrzymało numer ID: T4224 Cytuj
Assgarth Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Tutaj sytuacja się poprawiła. ZwCAD nie wiesza się i wygląda na to, że teraz poprawnie interpretuje polecenie "_select". Sprawdzę jeszcze na kilku innych przykładach. pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi