2P Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Mam taki problem z Layoutami: Mam zdefiniowany Layout - arkusz - zawierający m.inn. viewport zdefiniowany z wykorzystaniem polilinii. Robię kopię tego Layoutu. Wszystko przenosi się do nowego, ale viewport z polilinią tak jakby się rozłączał. ViewPort jest prostokątny, wybór polilini nie wybiera viewportu. Mało tego nie ma możliwości zaznaczyć już tego viewportu, żeby go np. wykasować.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Witam, faktycznie problem występuje w wersji 2007, i w wersji 2008i angielskiej. W wersji polskiej 2008i, działa ta opcja poprawnie. Dzisiaj wstawię linki do nowych wersji na forum. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angelixx Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 ... no dobrze, fajnie że działa w wersji polskiej, a jeśli korzysta się z wersji angielskiej, to co w tym wypadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Witam, przepraszam, troszkę namieszała mi literka "i". Problem NIE występuje już od wersji: - angielskiej -- vernum = "2008.04.15(5576)" (read only) - polskiej -- _VERNUM = "2008.05.27(5784)" (read only) Obie wersje są do pobrania z serwera www.zwcad.pl. Informację o numerze posiadanej wersji można uzyskać wpisując w linii komend programu ZwCAD polecenie vernum. Poprawiając powyższy post: faktycznie problem występuje w wersji 2007, i w wersji 2008. W wersji 2008i, działa ta opcja poprawnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angelixx Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Mam pytanie czy w poszczególnych layoutach można zamrażać warstwy do wydruku? Próbowałam, ale jeśli zamroziłam w jednym z layoutów automatycznie zamroził mi w drugim layoucie. ( a autocadzie każdy layout jest niezależny - skala, zamrażanie warstw, etc.). Podobnie sprawa ma sie z UCS-ami . Może ktoś już rozwiązał ten probem :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Witam, chciałem się tylko upewnić, czy chodzi o rzutnie, czy layouty? :?: Każda rzutnia jest niezależna, i można po wejściu w nią zamrozić poszczególną warstwę, i nie ma to wpływu na inne rzutnie. Tak same za skalą. Jeśli chodzi o zamrażanie warstw w layoutach to dotyczy to tylko warstw obiektów narysowanych w tym layoucie (czyli w przestrzeni papieru). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angelixx Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 o layouty to w takim razie mam z tym kłopot czy mógłby pan - wrzucić jakiś filmik z instrukcją - bo ja próbowałam i z miernym efektem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Witam, wstawiłem taki mały filmik na początek. Oto link do filmu www.projektuje.net/filmy/warstwy-layout.html a to link do pliku, nad którym pracowałem www.projektuje.net/filmy/warstwy-layout.dwg . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Wracając do głównego problemu wątku, czyli błędnego kopiowania rzutni ograniczonych poliliniami w trakcie kopiowania całych Layoutów, to: błąd jednak WYSTĘPUJE w obu wersjach :( =2P= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam, faktycznie, potwierdzam. Sprawdziłem tylko kopiowanie rzutni w obrębie jednego arkusza. W nowych wersja programu ta funkcja działa ok. Jeśli chodzi o kopiowanie arkuszy to niestety, jeszcze nie. :( Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi