Assgarth Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Funkcja "vl-registry-write" działa prawidłowo tj. tworzy wpis w kluczu rejestru, lecz wyłączenie ZwCADa, powoduje usunięcie wprowadzonych wartości do rejestru. Błąd opisano tutaj: http://classic.zwcad.org/Forum/forum_posts.asp?TID=1175&KW=pattern ja go sprawdziłem na obecnej wersji ZwCAD i nadal istnieje. Do czasu naprawienia tego błędu pytanie moje brzmi: - w jaki alternatywny sposób można zmienić wartość klucza opisującego ścieżki do "Ścieżka dostępu do wzorów kreskowania"? Jeśli chodzi o zmianę w "Ścieżka dostępu do plików pomocy", to załatwiam sprawę za pomocą funkcji: (getenv "ACAD") lecz w ten sposób nie znajduję klucza "HatchPat" (a właśnie w tym kluczu zapisane są te ścieżki). Może jest jakaś zmienna systemowa? W "setvar ? *" nie znalazłem.... pozdrawiam Cytuj
kruszynski Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Nie znam żadnego innego sposobu na ustawienie ścieżek. Pytanie brzmi: po co Pan je ustawia? Jeśli po to, żeby w nakładce używać własnych wzorów kreskowań, może jakimś pomysłem byłoby zapisanie we własnych rejestrach ścieżek i używanie pełnej ścieżki w czasie programowego definiowania kreskowania. Chyba żeby w czasie wczytywania nakładki za każdym razem wpisywać do rejestru tą ścieżkę. Zmiennej systemowej temu służącej też nie znam. Cytuj
Assgarth Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Nie znam żadnego innego sposobu na ustawienie ścieżek. Pytanie brzmi: po co Pan je ustawia?. Ano właśnie po to, aby używać własnych wzorów kreskowań. Działania na rejestrach mają sens, gdy działają funkcje do ich obsługi, a ponieważ "vl-registry-write" nie działa, to nie ma innej możliwości wprowadzania zmian w kluczach rejestrów. Stąd moje poszukiwania zmiennej systemowej bądź innego sposobu na zapis w rejestrach... Ręczne dodawanie ścieżki w ustawieniach ZwCADa, wygląda mało profesjonalnie ;) Trudno, jak nie ma to nie ma, poczekam na kolejną wersję z poprawkami. pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi