Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Funkcja "vl-registry-write" działa prawidłowo tj. tworzy wpis w kluczu rejestru, lecz wyłączenie ZwCADa, powoduje usunięcie wprowadzonych wartości do rejestru.

Błąd opisano tutaj: http://classic.zwcad.org/Forum/forum_posts.asp?TID=1175&KW=pattern

ja go sprawdziłem na obecnej wersji ZwCAD i nadal istnieje.

Do czasu naprawienia tego błędu pytanie moje brzmi:

- w jaki alternatywny sposób można zmienić wartość klucza opisującego ścieżki do "Ścieżka dostępu do wzorów kreskowania"?

Jeśli chodzi o zmianę w "Ścieżka dostępu do plików pomocy", to załatwiam sprawę za pomocą funkcji:

(getenv "ACAD")

lecz w ten sposób nie znajduję klucza "HatchPat" (a właśnie w tym kluczu zapisane są te ścieżki). Może jest jakaś zmienna systemowa? W "setvar ? *" nie znalazłem....

pozdrawiam

Opublikowano

Nie znam żadnego innego sposobu na ustawienie ścieżek.

Pytanie brzmi: po co Pan je ustawia?

Jeśli po to, żeby w nakładce używać własnych wzorów kreskowań, może jakimś pomysłem byłoby zapisanie we własnych rejestrach ścieżek i używanie pełnej ścieżki w czasie programowego definiowania kreskowania. Chyba żeby w czasie wczytywania nakładki za każdym razem wpisywać do rejestru tą ścieżkę.

Zmiennej systemowej temu służącej też nie znam.

Opublikowano
Nie znam żadnego innego sposobu na ustawienie ścieżek.

Pytanie brzmi: po co Pan je ustawia?.

Ano właśnie po to, aby używać własnych wzorów kreskowań.

Działania na rejestrach mają sens, gdy działają funkcje do ich obsługi, a ponieważ "vl-registry-write" nie działa, to nie ma innej możliwości wprowadzania zmian w kluczach rejestrów. Stąd moje poszukiwania zmiennej systemowej bądź innego sposobu na zapis w rejestrach...

Ręczne dodawanie ścieżki w ustawieniach ZwCADa, wygląda mało profesjonalnie ;)

Trudno, jak nie ma to nie ma, poczekam na kolejną wersję z poprawkami.

pozdrawiam