czarnula_100 Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Witam Mam następujący problem. Rysowałam multilinią ściany a na tych ścianach wstawiłam bloki dynamiczne drzwi i okiem. Gdy zastosowałam zasadę przy oknie że ramka kryjąca ( wipeout) była rysowana bezpośrednio z funkcji w programie wydruk ładnie pokrywa po co jest pod spodem. W momencie gdy miałam stworzony blok dynamiczny przy drzwiach , który zawiera w sobie ramkę kryjacą, niestety przy wydruku ramka nie zakrywa ściany pod spodem. Nadmienię, że w programie zarówno okno jak i drzwi zakrywają ścianę ( pierwszy załącznik). Druki to właśnie wydruk. Raczej nie jest to kwestia sterowników ponieważ drukowałam to do pdf i na drukarkę i w obu przypadkach wydruk jest taki samczy samego programu? Czy jest może inne rozwiązanie poza rozbijaniem multilinii i docinaniem do bloku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Witam, Ciężko powiedzieć w czym może być problem. Jaka to w ogóle jest wersja programu, jakie jest vernum? Proszę zaznaczyć wydruk przezroczystości w oknie drukowania i sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 "2020.01.07(53615)_x64" tutaj nie ma jeszcze funkcji przezroczystości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 jedno co odkryłam to wipeout nie może być na warstwie defpoints bo przy wydruku ją "gubi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Tak, elementy na warstwie Defpoints nie są drukowane i to już powinno być widoczne w podglądzie wydruku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Problem rozwiązany. Tak jak pisałam program traktuje warstwę defpoints za nieistniejącą ( a nie tylko - niedrukowalną) 🤔 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 No właśnie ona jest widoczna w programie , a nie istnieje w wydruku i to jest trochę mylące. Taka nauczka na przyszłość 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi