alf Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 fajna jest funkcja ArcGIS w zwcadzie 2022 ale, nie działa ona zadowalająco. Jakieś proste elementy sobie radzi ale na mapach, jelsi chodiz o konwersję współrzędnych, nawet skromnych mapach, niestety wymiękka. Czy wiadomo coś na temat naprawy tej konwersj iby była użyteczna. Nie tylko nie konwersuje różnych elem takich jak bloki, hatch-e ale czas konwersji jest jakiś przydługi. A czasem się na dużych obszarach po prostu wiesza , mam teraz export z ukł92 do 2000 w tle: może ze 2000 zamkniętych lub otwartych polilinii , obszar na półćwierci Polski i mieli to ponad 10min.. a efekt jasna cholewka taki: oryginał w ukł92: po konwersji do 2000_8: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Dziękuję za informacje. Bardzo prosilibyśmy o podesłanie w wiadomości prywatnej pliku dwg przed konwersją w układzie 92 oraz prawidłowego pliku po konwersji do układu 2000_8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 31 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 przesłałam pliki do analizy na prv. Ponadto mam pytanie do f-cji arc gis, czy przewiduje się wdrożenie tej funkcjonalności również dla podłączania plików jako xref? Tj by była możliwość wykonania transformacji współrzędnych z poziomu odnośnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Dziękuję bardzo za informacje i pliki. Zapytamy ZWSOFT o transformacje xrefów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi