Assgarth Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam, posiadana wersja ZwCAD: _VERNUM = "2011.02.28(16649)" proszę sprawdzić działanie polecenie wyłączenia warstwy do plotowania: (command "_layer" "_p" "_n" "nazwa_warstwy" "") z tego co zauważyłem, polecenie nie działa - warstwa nadal ma cechę niezmienioną (plotowanie włączone). Napisanie warstwy z dużej, bądź małej literki nie ma znaczenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 U mnie działa na vernum = "2011.04.28 ale nie działa coś takiego: (command "_layer" "_C" "numer koloru" "nazwawarstwy" "") (nie działa jak warstwa ma kolor początkowy z palety TRUE COLOR) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assgarth Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Zatem widać, że powstające wersje ZwCADa, mają tendencję "co druga" :) Bo we wcześniejszej wersji "2010.11.25" również polecenie to działało... Ta wersja "2011.04.28" nie jest jeszcze oficjalna, więc nawet nie testuję na niej. Tym bardziej, że posiada szereg innych, już zgłoszonych, błędów... Brakuje konsekwencji w pracach nad ZwCAD. Jak już coś naprawią, to w kolejnej wersji w ogóle nie uwzględniają tych zmian, tylko powielają kod z wcześniejszej wersji zawierających błąd, szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Nie wiem czy rozumiem do końca, ale po włączeniu przekreślonej drukarki dana warstwa jest niedrukowalna a np. widoczna w wersji elektronicznej w dwg. _VERNUM = "2011.02.28(16649)" i wszystkie wcześniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłosiłem ten błąd. Po bliższych testach okazało się, że błąd występuje na wersji polskiej, nie ma go na wersji angielskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 No potwierdzam tez..ale używam wyłącznie wersji ENG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assgarth Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Polecenie nadal nie działa w wersji PL: _VERNUM = "2011.06.30(16923)" nie mam jak sprawdzić wersji EN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 (command "_layer" "_p" "_n" "nazwa_warstwy" "") - działa w wersji ENG (command "_layer" "_C" "numer koloru" "nazwawarstwy" "") - nie działa w wersji ENG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assgarth Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Na tej wersji błąd został poprawiony: _VERNUM = "2011.10.30(17176)" Sprawdziłem na wersji PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Funkcję w której występował ten błąd przepisałem na visual lispa (bez command). Działa poprawnie i dużo szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi