[LISP] Wyłączanie warstwy do plotowania


Recommended Posts

Witam,

posiadana wersja ZwCAD:

_VERNUM = "2011.02.28(16649)"

proszę sprawdzić działanie polecenie wyłączenia warstwy do plotowania:

(command "_layer" "_p" "_n" "nazwa_warstwy" "")

z tego co zauważyłem, polecenie nie działa - warstwa nadal ma cechę niezmienioną (plotowanie włączone).

Napisanie warstwy z dużej, bądź małej literki nie ma znaczenia.

pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Zatem widać, że powstające wersje ZwCADa, mają tendencję "co druga" :)

Bo we wcześniejszej wersji "2010.11.25" również polecenie to działało...

Ta wersja "2011.04.28" nie jest jeszcze oficjalna, więc nawet nie testuję na niej.

Tym bardziej, że posiada szereg innych, już zgłoszonych, błędów...

Brakuje konsekwencji w pracach nad ZwCAD. Jak już coś naprawią, to w kolejnej wersji w ogóle nie uwzględniają tych zmian, tylko powielają kod z wcześniejszej wersji zawierających błąd, szkoda...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share