[BUG] Uwaga na grupowanie


patogen.
 Share

Recommended Posts

Pracowałem wczoraj nad projektem i układałem sobie różne elementy na rysunku - dla ułatwienia grupując sobie poszczególne sekcje - używałem polecenia grupuj z menu kontekstowego.

W pewnym momencie zauważyłem - po stworzeniu sporej ilości grup (chyba ponad 30 40), że wcześniejsze grupy po prostu zniknęły - ale nie tylko grupy ale też wszystkie zgrupowane elementy!!!

Na szczęście - nauczony doświadczeniem - każdego dnia zaczynam pracę na nowej wersji pliku i mogłem odzyskać zagubione elementy. Ale problem moim zdaniem poważny. Może zniweczyć wiele godzin pracy.

ZWCAD 2011 - profesjonalna - wersja: 2011.02.28(16649)

Link to comment
Share on other sites

Witam,

dziękuję bardzo za informację.

Próbowaliśmy powtórzyć, operacje, natomiast nie udało nam się.

Stworzyliśmy kilkadziesiąt grup, na ponad 700 000 obiektów.

Oto przykładowy plik http://projektuje.net/cad-forum/files/grupy.zip

Może problem wstąpił po jakieś operacji?

Czy mógłby Pan nam przesłać taki rysunek z pogubionymi blokami?

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Ciężko mi stwierdzić w którym momencie zaczęły znikać elementy. Grupowałem i edytowałem obiekty w jednej części modelu a gdy skończyłem to zauważyłem że coś jest nie tak w innej części rysunku.

Postaram się przesłać plik niebawem.

Sprawdzę jeszcze czy uda mi się "zepsuć" rysunek na kopii pliku.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share